Showing posts with label Segmen. Show all posts
Showing posts with label Segmen. Show all posts

11 Jan 2013

segmen :- REVIEW BLOG BERTUAH..


JOM2 JOIN SINI.... review blog bertuah..ADAKAH sy  bertuah??haha sapa yg JOIN semua bertuah seyh... :)


nak join klik banner kat atas atau SINI




...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

26 Dec 2012

: Segmen "Aku ini Seorang Blogger"



jom join segmen nie...

syarat-syarat dier :-

Syarat-syarat SAH

1. Follow blog & Like FanPage Putry disidebar Blog ni .
2. Buat satu entry (tajuk : Segmen "Aku ini Seorang Blogger" ) beserta banner atas
 yang di'link' ke Blog Putry ini.
3. Tepekkan link entry anda di ruangan komen entry ini.

Mudahkan syarat-syaratnya.

Hadiah yang simple

1.Banner anda diblog Putry untuk 6 orang.
2.Link anda diblog Putry untuk 6 orang.
3. Bloglist  selama 2 bulan untuk 10 orang .
4. Top up RM 10 untuk seorang  TOP REFFEAL .
5.Blog review untuk 5 orang 

Jadi cepatlah promote segmen ni ya ^^

"Kita bukan memikirkan hadiah tetapi memikirkan kemesraan antara Blogger"

Ops lupa . Tarikh Tutup pada 30 Disember 2012. pada pukul 6.00PM.
Ada beberapa hari lagi ni .Cepat join jom
Seseorang itu boleh mendapatkan hadiah lebih dari satu ..sekaligus.

Mari Support Segmen ni ye korang :3


Jom2 memeriahkan segmen adik nie :) tekan sini :)

...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

1 Dec 2012

CONTEST KALENDER 2013 EKSKLUSIF HAZWANHAIRY | BOX CREATIVE



SYARAT-SYARAT
1. Anda mestilah FOLLOWERS blog ini jika tidak paham2 je ok...

2. LIKE la page ni : PERSONAL BLOG |HAZWANHAIRY.COM 
3. LIKE page penaja : BOX CREATIVE
3. Tajuk CONTEST KALENDER 2013 EKSKLUSIF HAZWANHAIRY | BOX CREATIVE

4. Tempek header diatas.
5. Link kan entry anda pada post entry ini


Simple kan?xperlu buat karangan..Kalau rajin buatlah karangan apa-apa mengenai blog ni.
Tarikh tutup : 12/12/2012
Sebanyak 30 kalender untuk 30 blogger ( akan diup jika mendapat sambutan )
Pemenang akan di pilih melalui Random.org
Senarai peserta akan di list untuk korang BLOGWALKING. 

jom join sesama.... Klik banner k atau SINI



...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

28 Nov 2012

SEGMEN :- blogwalking sampai lebam


jom join nie....
syarat mcm bawah :)

Blogwalking ni selain daripada boleh kenal-kenal dan merapatkan hubungan sesama blogger, boleh juga meningkatkan trafik blog kita. Jadi jom sertai segmen Blogwalking Sampai Lebam bersama ahsfantasy24! Mana-mana peserta yang bertuah akan ditempatkan di Bloglist ahsfantasy24 secara automatik. Peserta digalakkan singgah, follow dan meninggalkan komen di blog peserta yang lain. Moga bermanfaat kepada semua.
  1. Peserta digalakkan copy dan paste entry ini ke dalam blog masing-masing dengan menggunakan tajuk "Blogwalking Sampai Lebam!" dan letak link ke entry ini.
  2. Tak diwajibkan follow blog penganjur. Kalau suka, follow, kalau tak suka tak perlu follow.
  3. Senarai peserta akan sentiasa dikemaskini di sini dari masa ke masa.
  4. Jadi sekarang jom sama-sama kita blogwalking!



...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

"Contest I Choose To Wear Hijab"


Tergodek2 dlm Blog nie..tibe2 baru nampak contest nie... untuk gegurl je... hehe opcoz gegurl sb wear hijab kan.. nak mencuba nasiblah :))


nak jugak??jom tekan nie


Syarat syarat : 
  1. Buat entry bertajuk "Contest I Choose To Wear Hijab" dan letak banner di atas
  2. Letak gambar yang korang pertaruhkan


 Saya pertaruhkan gambar yang tak elok nie




Tarikh tutup : 7 Disember 2012 (sebulan je tau...)

antara hadiah yang ditawarkan :
1st prize
RM50
Maxi skirt 
Bawal plain 
Review blog

2nd prize
RM30
Maxi skirt 
Review blog

3rd prize
RM20
Bawal plain 
Review blog

 3 saguhati (Random.org)
Bawal plain (sehelai setiap seorang)
Review blog





...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

SEGMEN :nak header ma cam tu


segmen yg ringkas... nak join??

short nama :-  Cik Aien
url blog :- http://asmadiaien.blogspot.com/
background :- transparent + purplicous(hehe tranparent jer ) 


...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

SEGMEN :-Kau yang Ku sayang


comel banner dia kan?? 
eh...korunk2 nak join x?? lau nak join pg sini tau  untuk tgk syarat2 dia :)

ok nie gambar wajah2 kesayangan HAMBA..

family

my mama & abah

dan ini.. HUSBAND to be dan satu2nya bakal imam ku



saya :- nur ain abd jadid
husband to be : muhammad asmadi hasan


...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

27 Nov 2012

SEGMEN; pencarian BLOGLIST DISEMBER





SYARAT-SYARAT:

1) Follow blog ni dan LIKE page saya. 
2) Letakkan banner kat atas ni dalam entry korang.
3) Dah siap? Tinggal kan LINK anda di kotak komen di bawah ini:) 

TAMAT:
28 NOVEMBER 2012
( 11.59 PM )

* Tak kisah la berapa yang join. Anda akan tetap jadi bloglist saya. Thanks:) 

 **jom join..nak memeriahkan majlis ** :)

...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

Segmen Pencarian Bloglist Musim 1 Diari Farisha

jom join segmen nie ..



Tiada hadiah lumayan ditawarkan tetapi kesemua peserta akan dimasukkan ke dalam Bloglist Farisha dan akan berkekalan selama setahun (sehingga bulan 12/2013).

Antara syarat penyertaan :

1) Wajib Follow Blog Diari Farisha

2)  Wajib Klik Button Google Share kat Belah Kanan ni

Button ni

3) Buat entry di blog dengan tajuk : "Pencarian Bloglist Musim 1 Diari Farisha" dan copy Banner

4) Tinggalkan link entry penyertaan di ruangan komen kat bawah

5) Sunat tag kawan. Tak nak tag pun tak pe

5) Tarikh Mula : 26/11/2012

6) Tarikh Tamat : 01/01/2013

**JOM KITA MEMERIAHKAN SUASANA**

...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

31 Oct 2012

MRs HAIRUL fastest crazy giveaway


nak join GA nie???
syarat mcm kat bawah 

  • Like FANPAGE Miera
  • Buat entry 'Mrs. Hairul Fastest Cra2y GiveAway'
  • Letak banner yang jambu tu dan linkkan ke entry ini
  • Ajak ramai-ramai member join *lagi banyak yang join, lagi cepat korang dapat hadiah


  • TAK ADA TOP REFERRAL
  • 64 PESERTA TERAWAL DAPAT SATU HADIAH. YOU CAN CHOOSE THE PRIZE :D
  • KLIK sini k





...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

22 Oct 2012

SEGMEN : FOLLOW sampai PENING



Jom kita join segmen bawah nie nak??? BLOG tuan empunya blog nie simple giler ..sedap je mata memandang.. :) nak klik banner...


Syarat :

1. Follow blog ini.
2. Buat satu entry dengan tajuk "Segmen : Follow Sampai Pening" dan nyatakan jumlah followers anda sekarang. Print Screen.
3. Copy banner di atas dan tempek kan di dalam entry tersebut.
4. Copy link entry anda dan paste kan di bahagian komen entry ini.
5. Follow semua peserta segmen.
6. Pastikan blog anda ada button followers(google connect), enable comment box, dan tiada words verification. Tolong dan wajib baca sebelum join jika tidak penyertaan anda dibatalkan, klik link ini.!!! 


Hadiah :
  • Top up dan review blog untuk peserta bertuah yang berjaya mengumpulkan followers tertinggi.
Tarikh Mula : 1 Oktober 2012
Tarikh Akhir :  Akan di update kemudian.

..............................................................................................................................

jumlah follower sekarang : 361







...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

26 Sep 2012

SEGMEN :TANGKAP FOLLOWER SEBANYAK MUNGKIN




Jom kita join nak??? nak join tekan nie ---->


Jumlah follower skrg :-
Tak banyak sb jarang ada masa nk on9 :( nak bykkan lagi hehehhe


kesayangan saya yang ditag






...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

20 Sep 2012

SEGMEN : BLOG REVIEW BY PIKO



nak join KLIK sini :)

DUE DATE :-30/10 
( sebulan piko bg due date )

Jom memeriah kan majlis reramai....


...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

14 Sep 2012

SEGMEN : BLOGWALKING SAMBIL FOLLOW 1 MALAYSIA







KLIK SINI lau nk join :)

Kita pun nk joinlah nak tambh kenalan gak hehehe jom memeriahkan majlis nie reramai...

FOLLOWER CIK AIEN : 313
ASAL CIK AIEN :- PERAK + PENANG


...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

10 Sep 2012

SEGMEN : Mari berkenalan


Selamat pagi semua... Pagi nie belek2 blog jumpa segmen nie nak joinlah tambh kenalan ehehhe...


nak join klik SINI

Tapi kena jawap 
!
!
!
!
!

JAWAPAN :-


Tu dia JAWAPAN untuk 10 soklan REIN hehehe..

p/s ** rein sorry harap paham jawapan kepda soklan hehehe

** link blog JIJAH 


...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

9 Sep 2012

SEGMEN : LAGU pilihan Saya


Uolss...  ari nie CIK AIEN nk  join segemn nie .. jom kita ramai2 join memeriahkan majlis hehehe :)


Ikut syarat2 dia mcm kat bawah nie lau nk join :) 

Syarat-syarat :-

1) Buat entri bertajuk "Segmen : Lagu Pilihan 2012 by Farah Alias"
2) Copy banner segmen kat atas nih then tepek dalam entri korang, linkkan ke belog Farah yar..
3) Then, korang gtau lah lagu-lagu peberet korang. Tak kisah lah lagu tu lagu zaman bila pun. And tak kisah la berapa banyak yang korang nak listkan. Kalau boleh, taruk sekali gambar penyanyi atau link you-tube lagu peberet korang tuh ^_^
4) Last, lepas publish entri korang, hantar link entry korang ke ruangan komen this entry. Faham x nih? Hihihihihi

Tarikh tutup : 12/9/2012 (Rabu)



LAGU LAGU PEBRET CIK AIEN :-

Rinduku Semakin Kuat - Safura
Seiras Bayang Dan Mentari -Handy Black
Aku Jambatan Buat Mu - Pelangi
Yank-Wali Band
Kembali Pulang-Kangen Band
Sepenuh Hati-Spoon
Sudah Cukup Sudah - Nirwana Band
Pedih -Awie
Sesat Dalam Rindu- Damasutra
Cinta Tak perlu Dipaksa - Budak Kacamata...

BANYAK LAGI.. TAPI  cukuplah yg nie hehehe.. tangkap leleh semua lagu ehehhe


...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

14 Aug 2012

SEGMEN: Blogwalking sambil Follow



Hai hai semua... dah lama x update blog nie.. sejak dua tiga menjak nie BZ sesangat.... :)

Bila buka jerk tangan ni gatai nk join semua segmen jadi kita mula dengan segmen nie dulu...muahahahha... (*_*)



Jom kita join ni ramai...... 

TARIKH TUTUP :-

15 ogos 2012


...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

10 Jul 2012

SEGMEN :- FREE DOODLE CUTE ...



JOIN SEGMEN  NIE....





syarat2 :
1. follow blog ini
2. buat entry yg bertitle "segmen : free doodle cute" dan letakkan gambaq atas tuh yg dilinkkan ke entry ini
3. tag 3 orang rakan
4.tgglkan link segmen di komen entry ini ..

**dalam entry awak,awak dan awak ..mestilah ada

nama : ________________
color baju di dalam : __________
 color baju diluar : ____________
color kasut : ________________

kalau boleh bg kod warna ,,cari laa kat google eh ,,
sbb nak tlg cari kan, tenet saya hampehhh .,,
tgok kat sini

hanya 40orang terawal sahaja yang akan mendapat doodle tersebut ,,


p/s : kalau lambat sory eh ,, law tenet oke sy cepat2 bg awak,awak dan awak yg bertuah..

SAPE CEPAT DYE DAPAT !! MAI CEPAT2 
.................................................................................................................................................

NAMA : AIEN
COLOR BAJU DI DALAM :HITAM (000000)
COLOR BAJU DILUAR :HIJAU (00FF00)
COLOR KASUT : HITAM (000000)

TAG : AWAK ( MRS ARMY ),AWAK (cik jijah )DAN AWAK SEMUA  MUAHAHAHAHA

...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

17 Jun 2012

JALAN-JALAN BLOG JOM ............



Ari nie semangat nk berJALAN BLOG ada... jadi nk g terjah blog kengkawan kat laman sosial KAMI BLOGGERS,.....

Jom lah kita sama2 pg boleh tm bh kengkawan,kenalan,,,,maklumlah para blog nie dr serata pelusuk negeri/negara ada..... jom....

MOOD tgah nk jalan blog... (haty jer sedih sikit ) tp malas nk layan...




...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...