30 Sep 2012

LEGA DAH PINDAH

Alhamdulillah...dh selesai dah pindah umah....
pent kemas... baru sempat  nk on9...

...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

27 Sep 2012

SOMETHING TO SHARE




...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

MAKAN MALAM...



 mkn malam untuk malam nie...

** nie je mampu..







** k nunyte ngantuk dah.... 
** lapar plak hehehe


...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

26 Sep 2012

MARI TUKAR!!!


tukar HEADER pagi2 buta nie.. org len tido ..aku dlm gelap tukar header..hehehe 

Cantik ke x ntahlah main buat jer sambil mata dah ngantuk giler...

 k lah guys ngantuk sok nk bgn awal lagi... nunyte :)


...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

SEGMEN :TANGKAP FOLLOWER SEBANYAK MUNGKIN




Jom kita join nak??? nak join tekan nie ---->


Jumlah follower skrg :-
Tak banyak sb jarang ada masa nk on9 :( nak bykkan lagi hehehhe


kesayangan saya yang ditag






...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

3 HARI LAGI,,(pindah)

Assalamualaikum...

 Lagi 3 hari nak pindah.,... second final round td g letak langsir kat umah tu...xlah nty bz nk mengemas tyme tu nk buh langsir..
Tangan sakit sb jadi tukang drill dinding td..amik kau baru tahu mcm ne drill dinding yg begitu lembut... naik sakit dada n tgn hahaha

** perubahan dilakukan dlm bilik... Dr segi CAT dengan perabot dlm tu k...
hahahaha tgu MR NAVY dtg nty warna kegemaran saya ye bilik tu huahuahua...

Gambar nty bawak masuk ek line terlalu cepat sgt skrg :)

...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

23 Sep 2012

KD SULTAN BADLISHAH!!

 Assalamualaikum

Erm..... dapat tahu kelmarin MR NAVY kena tukar tmpt keje..... dr KD SELANGOR (lumut) - KD SULTAN BADLISHAH (Langkawi)..


slogan pun (SEDIA BERKORBAN) nak xnak kenalah berkorban!!
Erm....xmampu nak berkata2 dah sb dah tahu.. apa yg akan jadi pada kami nty

:- makin senang nak jumpa = SUSAH
:- makin dekat kami= JAUH
:- makin rapat lah hubungan kami= RENGGANG

= kesimpulannya saya memilih untuk MENDIAM KAN DIRI SELAGI MAMPU!!

** SB SAYA TAHU APE YG BAKAL KAMI LALUI LAGI :(

...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

20 Sep 2012

SEGMEN : BLOG REVIEW BY PIKO



nak join KLIK sini :)

DUE DATE :-30/10 
( sebulan piko bg due date )

Jom memeriah kan majlis reramai....


...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

19 Sep 2012

PINDAH RANDAH !!



  haiiiiiiiiiiii hujung bulan nie bersamaan 29 september 2012 KAMIK NAK PINDAH RUMAH LAGIK !!

Hhahahah... serabutnyer tinggal smeinggu nk kemas barang semua...barang dhlah mcm pasaraya dlm rumh nie.. heheh disebabkan my mama x sehat x boleh berdiri atau duduk lama maka saya yg rajin nie ( nk muntah plak ) kemas semuanya.. baru 2 bilik yg siap kosongkan brg2nya... yg len rehat dulu ....

erm.. tarikh pindah tu hubby xda jadi nty dia balik pas belayar kenalah dtg sbnya lau x nty dia pg ke umah lama smp sudah x jumpa umah baru hehehe mmg x jauh dr umah lama 5 mint je tp lau xtau jalan jadi setgah jam gak sb byk smpang...

** Keje smbil kemas mmg terbaik PENAT DIA... :)

...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

DOAKAN SUPAYA SELAMAT..


YA ALLAH.... selamatkanlah perjalanan MR NAVY ku... semoga sidia dan krew2 KD SELANGOR selamat sampai ke destinasi dilautan... selamatkanlah mereka dr segala bencana dilautan..

YA ALLAH ... selamatkanlah perjalanan mereka pergi dan kembali...untuk 1 minggu tanpa line tanpa sms,tanpa fn...



** excersice 3 ANGKATAN (UDARA,LAUT,DARAT ) SEMOGA SEMUANYA OK BELAKA **

...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

16 Sep 2012

SEDIH + HATI GELISAH = HATI TERGURIS



DALAM CINTA ATAU HUBUNGAN KADANG KITA PERLUKAN PENGORBANAN..
TAPI KALAU PENGORBANAN KITA ORG TAK HARGAI MCM NER??

SUSAH.. BILA KITA SORANG JER YG SUSAH PAYAH,BERKORBAN TAPI XDA YG HARGAI TAMBAH PLAK BILA PIHAK LAGI SATU BUAT KITA MCM X WUJUD.. = SAKITKAN..

SAKITNYA SAMPAI MCM NAK WAT MCM KAT BAWAH NIE.. 


 JOM PRAKTIK :)


...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

7 KEBAIKAN MENANGIS.... (JOM TERJAH )



7 KENAIKAN MENANGIS YANG KITA TAK TAHU..




1. Membantu penglihatan
Air mata ternyata membantu penglihatan seseorang, jadi bukan hanya mata itu sendiri. Cairan yang keluar dari mata dapat mencegah dehidrasi pada membran mata yang boleh membuat penglihatan menjadi kabur.

2. Membunuh bakteria
Tak perlu ubat titik mata, cukup air mata yang berfungsi sebagai antibakteria. Di dalam air mata terkandung cairan yang disebut dengan lisozom yang dapat membunuh sekitar 90-95 peratus bakteria bakteria yang tertinggal dari keyboard komputer, pegangan tangga, bersin dan tempat tempat yang mengandungi bakteria, hanya dalam 5 minit.


3. Meningkatkan mood
Seseorang yang menangis boleh menurunkan paras stress kerana dengan menangis, mood seseorang akan terangkat kembali. Air mata yang dihasilkan hasil dari menangis kerana emosi mengandungi 24 peratus protein albumin yang berguna dalam meregulasi-kan sistem metabolisme tubuh jika nak dibandingkan dengan air mata yang dihasilkan daripada iritasi mata.



4. Mengeluarkan racun
Seorang ahli biokimia, William Frey telah melakukan beberapa kajian tentang air mata dan menemukan bahawa air mata yang keluar dari hasil menangis karena emosi ternyata mengandungi racun. Tapi jangan salah anggap, kerana keluarnya air mata yang beracun itu menandakan bahawa ia membawa racun dari dalam tubuh dan mengeluarkannya melalui mata.
5. Mengurangkan stress
Bagaimana menangis boleh mengurangkan stress eh? Air mata ternyata juga mengeluarkan hormon stress yang terdapat dalam tubuh ddikenali sebagai endorphin leucine-enkaphalin dan prolactin. Selain menurunkan level stress, air mata juga membantu melawan penyakit penyakit yang disebabkan oleh stress seperti tekanan darah tinggi.
6. Membangun komuniti
Selain baik untuk kesihatan fizikal, menangis juga boleh membantu seseorang membangunkan sesebuah komuniti. Biasanya seseorang menangis setelah menceritakan masalahnya di depan sahabat atau seseorang yang boleh memberikan sokongan, dan hal ini boleh meningkatkan kemampuan berkomunikasi dan juga bersosialisasi seseorang.
7. Melegakan perasaan
Semua orang rasanya merasa demikian. Meskipun kita rasa bagai didera pelbagai macam masalah dan dugaan, namun setelah menangis biasanya akan muncul perasaan lega.
Setelah menangis, sistem badan seperti otak dan jantung akan menjadi lancar. Oleh itu, menangis akan membuat seseorang merasa lebih baik dan lega. Keluarkanlah masalah di fikiran kita dengan menangis. Pasti lepas tu kita akan merasa sangat lega.



...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

PENAT + DEMAM = PEMAM+++


Penatnyer.... basuh rumah + cat umah dalam masa seminggu = demam teruk dh hehehe..

nielah padahnyer buat rumah baru.. insyallah xda paper.. hujung bulan angkat barang..
erm.. skrg plak bz dok mengemas rumah n barang yg nak packing.. hurm... demam aty plak tgah gundah gelana.. ntahlah ape nasib...


  • Gpun yg demam nie bukan ape PENANGGAN JATUH TANGGA.. jwpannya.. TGN TERSELIUH BLAH KIRI... nk wat ape pun x boleh tgn nie.. dh 3 ari dh...
  • Nak tau mcm ner rasanya jatuh tangga dalam ketinggian paras bahu atau pun 164cm trylah panjat tangga dan jatuhkan diri anda..hehehe
  • Nak nangis punada nk ketawa pun ada... = Nangis sb sakit... Ketawa sb abis cat penuh satu badan...
  • Mama n abah tgk terkejut... sb abis pnuh cat sambil nangis + ketawa.. diorg pun xtau yg mana satu..

Bila malam berdondang sayanglah...terkenang n sakitnyer n ditinggalkan tanpa tanda tanyanyer... serabut jadinyer.. :(

...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

SELAMAT HARI MALAYSIA...



Selamat ari malaysia buat semua...  salam 1 malaysia :)



...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

14 Sep 2012

SEGMEN : BLOGWALKING SAMBIL FOLLOW 1 MALAYSIA







KLIK SINI lau nk join :)

Kita pun nk joinlah nak tambh kenalan gak hehehe jom memeriahkan majlis nie reramai...

FOLLOWER CIK AIEN : 313
ASAL CIK AIEN :- PERAK + PENANG


...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

13 Sep 2012

SELAMAT HARI LAHIR SAYANG...




SELAMAT HARI LAHIR SAYANG...



  • Cyg berdoa agar syg dipanjangkan umur,murah rezeki,cepat2 naik pangkat.....
  • Xmau marah2 tau.... teruskan usaha syg nk turunkan berat tu taw sb kena kursus 3 bulan lagi..
  • Chaiyok chaiyok syg...syg bolehhhhhhhhhhhhhh..
  • Kihkihkih.. tulah ngata lg Cyg debab syg yg badan makin naik hikhik..
  • Even abg jauh dr Cyg..hati Cyg selalu ingatkan syg...
  • Cyg mintak maaf sb dah bg hadiah awal hehe.. kiranya ape yg Cyg bg ari tuh tanda hadiah untuk syg lah tau ehhe...
  • Lagi satu Cyg mintak maaf gak sb kenal n Cyg berat syg makin naik..haha senang hati kan syg kata tu belum Cyg masak untuk syg hari2..
  • Insyaallah ...lau xda paper Cyg g LUMUT ek..kita sambut besday syg k... tu pun lau Cyg x bz k :)..


** sori tukar jadi Cyg..hehe xnak org tau pglan antara kita ** (*_*)


...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

11 Sep 2012

Pening Memikir Selalu - PMS



Sebab ape PMS??? PENING MEMIKIR SELALU @ PREMENSTRUAL SYNSDROME
Sb nielah.. tanda2nya :-

Lebih daripada 200 simptom berbeza telah dikaitkan dengan PMS, tetapi tiga gejala yang paling menonjol adalah keresahan, ketegangan, dan dysphoria (kesedihan).  
Biasa gejala emosi dan tidak spesifik termasuk tekanan, kebimbangan, kesukaran untuk tidur (insomnia), sakit kepala, keletihan, perubahan mood, meningkat sensitiviti emosi, dan perubahan dalam nafsu 
Kehadiran gejala-gejala fizikal semata-mata dikaitkan dengan kitaran haid, seperti kembung,kekejangan perut, sembelit, jerawat kitaran, dan sakit sendi atau otot... 

Semua tanda2 tu ada yg ada ada yg xda.. tapi Bila PMS.. saya akan jadi vomit yg melampau.. kalah pregnant u.. then x boleh lgsg bau nasi..jadi jawapannya..= X MAKAN SEHARIAN...





** NOTA foot :- saya nk tido... mood dh melayang ntah kemana.. dah panggil xdatang2 jugak **
 nite uoolllsssss

...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

10 Sep 2012

2 hari lagi..... 13 september 2012


arghhhh... xsabar plak nk tunggu lagi 2 hari...
Tapi mcm tahun2 lepas gak sambut sorg2 jer walau bukan besday CIK AIEN...

hehehe nak tau tgu entry len



**p/s :- rindu dia @asmadi hasan :)


...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

SEGMEN : Mari berkenalan


Selamat pagi semua... Pagi nie belek2 blog jumpa segmen nie nak joinlah tambh kenalan ehehhe...


nak join klik SINI

Tapi kena jawap 
!
!
!
!
!

JAWAPAN :-


Tu dia JAWAPAN untuk 10 soklan REIN hehehe..

p/s ** rein sorry harap paham jawapan kepda soklan hehehe

** link blog JIJAH 


...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

9 Sep 2012

SEGMEN : LAGU pilihan Saya


Uolss...  ari nie CIK AIEN nk  join segemn nie .. jom kita ramai2 join memeriahkan majlis hehehe :)


Ikut syarat2 dia mcm kat bawah nie lau nk join :) 

Syarat-syarat :-

1) Buat entri bertajuk "Segmen : Lagu Pilihan 2012 by Farah Alias"
2) Copy banner segmen kat atas nih then tepek dalam entri korang, linkkan ke belog Farah yar..
3) Then, korang gtau lah lagu-lagu peberet korang. Tak kisah lah lagu tu lagu zaman bila pun. And tak kisah la berapa banyak yang korang nak listkan. Kalau boleh, taruk sekali gambar penyanyi atau link you-tube lagu peberet korang tuh ^_^
4) Last, lepas publish entri korang, hantar link entry korang ke ruangan komen this entry. Faham x nih? Hihihihihi

Tarikh tutup : 12/9/2012 (Rabu)



LAGU LAGU PEBRET CIK AIEN :-

Rinduku Semakin Kuat - Safura
Seiras Bayang Dan Mentari -Handy Black
Aku Jambatan Buat Mu - Pelangi
Yank-Wali Band
Kembali Pulang-Kangen Band
Sepenuh Hati-Spoon
Sudah Cukup Sudah - Nirwana Band
Pedih -Awie
Sesat Dalam Rindu- Damasutra
Cinta Tak perlu Dipaksa - Budak Kacamata...

BANYAK LAGI.. TAPI  cukuplah yg nie hehehe.. tangkap leleh semua lagu ehehhe


...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

7 Sep 2012

AKIBAT KEMBAR SEIRAS SANGAT..



Nak citer sikit sal kembar 4 seiras di CHINA..

Akibat terlampau seiras,Guru-guru di Shenzhen, Selatan CHINA, pada mulanya amat risau apabila menerima kehadiran empat pelajar lembar seiras ke sekolah mereka itu..

Kembar yg berusia 6 tahun itu sangat-sangat seiras sehinggakan ayah dan ibu mereka sendiri sukar untuk membezakan mereka..

Mereka diberi nama JIANG YUNLONG,JIANG YUNXIAO,JIANG YUNHAN dan JIANG YUNLIN.



Menyedari yang terdapat masalah disekolah yg mengakibatkn guru2 mereka sukar mengenali mereka Si ibu kembar ini membuat keputusan untuk memotong rambut anaknya dengan satil terbaru iaitu POTONGAN RAMBUT BERNOMBOR..



Dengan cara itu bukan sahaja GURU boleh mengenali mereka,SAHABAT_SAHABAT mereka juga tanpa susah mudah mengenali mereka ber empat..

Comey uolls tau x hehe

** hubby, t lau nty dpt twins wt gini ada  cara x?? hehehe**

...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...