Showing posts with label kisah kami. Show all posts
Showing posts with label kisah kami. Show all posts

19 Sep 2012

DOAKAN SUPAYA SELAMAT..


YA ALLAH.... selamatkanlah perjalanan MR NAVY ku... semoga sidia dan krew2 KD SELANGOR selamat sampai ke destinasi dilautan... selamatkanlah mereka dr segala bencana dilautan..

YA ALLAH ... selamatkanlah perjalanan mereka pergi dan kembali...untuk 1 minggu tanpa line tanpa sms,tanpa fn...



** excersice 3 ANGKATAN (UDARA,LAUT,DARAT ) SEMOGA SEMUANYA OK BELAKA **

...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

13 Sep 2012

SELAMAT HARI LAHIR SAYANG...




SELAMAT HARI LAHIR SAYANG...



  • Cyg berdoa agar syg dipanjangkan umur,murah rezeki,cepat2 naik pangkat.....
  • Xmau marah2 tau.... teruskan usaha syg nk turunkan berat tu taw sb kena kursus 3 bulan lagi..
  • Chaiyok chaiyok syg...syg bolehhhhhhhhhhhhhh..
  • Kihkihkih.. tulah ngata lg Cyg debab syg yg badan makin naik hikhik..
  • Even abg jauh dr Cyg..hati Cyg selalu ingatkan syg...
  • Cyg mintak maaf sb dah bg hadiah awal hehe.. kiranya ape yg Cyg bg ari tuh tanda hadiah untuk syg lah tau ehhe...
  • Lagi satu Cyg mintak maaf gak sb kenal n Cyg berat syg makin naik..haha senang hati kan syg kata tu belum Cyg masak untuk syg hari2..
  • Insyaallah ...lau xda paper Cyg g LUMUT ek..kita sambut besday syg k... tu pun lau Cyg x bz k :)..


** sori tukar jadi Cyg..hehe xnak org tau pglan antara kita ** (*_*)


...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

10 Sep 2012

2 hari lagi..... 13 september 2012


arghhhh... xsabar plak nk tunggu lagi 2 hari...
Tapi mcm tahun2 lepas gak sambut sorg2 jer walau bukan besday CIK AIEN...

hehehe nak tau tgu entry len



**p/s :- rindu dia @asmadi hasan :)


...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

26 Aug 2012

Ya ALLAH....kUatkanlah HamBamu ini



 Kuatkanlah Haty ku ini... dalam menghadapi segala masalah dan cabaran....





...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

19 Aug 2012

SpEcIAl FoR My HubbY



saya ada belikan special wat my hubby :):)

dapat gaji belikan yg nie dulu untuk dia baru sediakan duit untuk raya then last2 gigit jari nk tgu hujung bulan heheheheh.....

xpelah tgk gmbr jerk k :)














...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

10 Jul 2012

SESEORANG POST KT FB !!!!



lama x update status... ari nie baru nak update hehehe... ini jerk yg mampu dulu :) 

Tarikh tak engatlah tp dlm minggu lepas...ada akak angkat saya nie post kat FB benda nie.... hahah sweet plak tgk...
Insyallah kalau jodoh n MR NAVY nty saya AMALKAN TAU....

MUAH MUAH.. THANK KAK MIRA...



...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

28 Jun 2012

CINTA itu ibarat POKOK.....




  • Semalam kami bercakap tentang saat berkenalan dulu... :)
  • Hubby sy ckp CINTA kami nie ibarat POKOK yg rendang....
  • Bila pikir2 btul jugak :):).....
  • Mane x nyer... Kami POKOK yg rendang then walau pun ribut dtg melanda,taufan katrina dtg menyerang, Tsunami mula berombak kami tetap kukuh bersama sbnyer.. 
  • Saling percaya,saling melengkapi antara satu sama lain.. Susah senang pun Kami berdua,sakit sehat pun kami bersama....
  • Biar pun dugaan org ketiga dtg melanda..kami selesaikan dengan cara baik..itu semua gara2 MR NAVY nk tlg kwn dia...(tlg kwn last2 kwn pijak pala)..

  • Kala dia susah sy sokong dia,kala saya plak ditimpa susah dia setia disis....
  • Biar pun ranting kami penah nk patah tp kami kuatkan dia supaya x patah :)
  • Walau ape pun dugaan,rintangan yg datang kami harungi dengan TABAH kerna setiap yg berlaku ADA HIKMAH tersembunyi....

  • Nak kata dugaan,halangan.. cukup byk dh kami tempuhi bersama.... dugaan yg berat,x berat, ringan semua ada...
  • Bak kata org tua-tua.. nak senang bukan mudah.. tp mudah untuk susah..
**SAYA BAHAGIA DIPERTEMUKAN DENGAN SIDIA.... SIDIA byk MENDORONG SAYA**
bersyukur sgt2....





...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

11 Jun 2012

JODOH TELAH DITENTUKAN!!!




"JODOH ditentukan oleh ALLAH sewaktu kita berusia 4 bulan di dalam kandungan IBU kita.. 
(Malaikat akan tulis nama kita, rezeki kita, kerja kita, kahwin dengan siapa , Cerai atau tidak ,anak berapa dan semuanya tentang diri kita)"

masyallah..... besar sungguh KUASA MU YA ALLAH (*_*)



...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

10 Jun 2012

SELAMAT ULANG TAHUN YG KE 6

Ari nie 10/6/2012 ulang tahun percintaan saya dan MR NAVY yg ke 6...
Seperti biasa tahun nie sambut sorg lagi sb MR NAVY belayar hikhikhik
Tapi td ada line jap dia sempat antar msg wish untuk aniversarry kami....
Thank syg.... syg abg sgt2,ketat2...

semoga kita terus kekal bahagia hingga akhir hayat...
Dan semoga terus kuat menghadapi segala ri ntangan dan dugaan yg dtg melanda :)

Semoga apa yg syg hajatkan akan tercapai dan apa yg dirancang menjadi kenyataan insyalaallah
lurve u till end of my HAYAT (*_*)

...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

22 May 2012

Weekend dengan yg tersayang

Hujung minggu yang agak menghappykan diri nie...
Yerlah minggu nie MR NAVY dtg untuk weekend dekat umah...
YA ALLAH rindu yg amat dengan dia.. yerlah last jumpa disember 2011...

Pagi2 kul 8 am dah terpacak MR NAVY depan gate umah....
Tgk jerk MR NAVY rasa bahagia sgt2 :):):)

Nama pun weekendkan..... dok umah jerk kami.... 
Ape yg MR NAVY nk makan CIK AIEN watkan...
Rasa happy bila tgk MR NAVY makan dengan seleranya masakan dr air tgn sndiri...

Adatlah bercinta dengan MR NAVY..Jarang jumpalah.. Tp dh biasa..... 

Nie gambar untuk weekend lepas... 

**Gambar x lawa just untuk tatapan jerk :)**









...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

7 May 2012

bulan MAY dtg menjelma...


  • MAY dtg menjelma.. bermaknanya tinggal sebulan jerk lagi untuk JUN datang...
  • Hapynyer tgu JUN..... macam2 hari yg bahagia JUN tu....
  • First my besday...
  • Second our anniversary...... xsangka pejam celik,pejam celik dah 5 tahun dah kitorg kenal,kawan,cintan-cintun.....
  • Kami pun x sangka dah 5 tahun..rasa mcm baru jerk kenal bulan lepas....
  • Dalam 5 tahun,macam jadi,,perang dunialah,rindu mendalam lah heehhe kelakar lau ingat semuanya :)
  • Byk kenangan kami berdua..baik yg manis,masam,pahit semua CUKUP RASA ... (*_*)

Insyallah jika JODOH panjang.. doakan kami agar disatukan.





...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

3 Mar 2012

Aku REDHA......


Entry kali nie CIK AIeN nk merepek tentang sesuatu hikhik....
Tiba2 rasa nk tulis sb tgk majalah 3 td tentang KD TUN RAZAk.. bila ader yg pasal NAVY nie msty tibe2 perasaan rindu tu dtg menjelma kt MR NAVY....

Bila tgk tentang kerjaya diorg.. terpikir mcm tu kot MR NAVY keje walaupun dia bukan ikut  kapal selam.. dok dlm kapal.. tgk laut 24 jam lau pg belayar..

Erm... biasalah kalau kata kerjaya NAVY nie mst org akn kata selalu kena tinggal kdg sbulan,2 bulan.. kena gak n batang hidung CIK AIeN sb kwn n MR NAVYkan...

Tp CIK AIeN pasrah sgt2.. sb dh paham keje dia mcm maner tambh bila dia ikut kapal KD selangor tu.. 
Mama CIK AIeN selalu ckp, nasiblah kwn n NAVY.. mama dulu kwen n abah pun kena tinggal jerk sb abah CIK AIeN POLIS HUTAN.. tyme tu plak KOMUNIS byk..masuk utan jerklah kejenyer...

CIK AIeN plak jwp kt mama .. xpe ma,dh biasa dah..lau xpaham xtahan xdalh kami smp 5tahun lebey dh.. :)

Tp jauh mana MR NAVY pg.. CIK AIeN selalu suh dia jaga diri,mkn minum,pakaian.. no wonderlah kalau dia ckp badan dia dh naik hikhik.. bila tny dia ckp senang hati.. senang hati kt mane pun xtaw :)..

** semoga hubungan yg kami bina kekal hingga akhir hayat kami ** amiiinnnn




...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

29 Feb 2012

sesuatu yg berharga wat diri ku :) (*_^)

Ari nie CIK Aien nk tulis tentang sesuatu yg berharga bg CIK AIEN...

Baru2 nie sebelum MR NAVY g INDIA... dia ada dtg umah..Coz dia kata ada something supprise yg dia nk bg.. Then dia dtg umah CIK AIEN.. pastu esok pagi2 kami drift g LUMUT sb MR NAVY  cakap benda dia nk bg tu kat dalam BASE dia... I follow jerk.. :)  .. 
Smp kat LUMUT MR NAVY g kapal dia then tgal CIK AIEN dlm kete.. sementara tgu MR NAVY kua dr kapal CIK AIEN amik kesempatan ronda2 dlm BASE tu n kete.. maklumlah last praktikal masuk dalam BASE tu 2009 kot.. waktu tu kami baru nk lawan menjual :) ahakss.......

nak tau ape kejutan yg MR NAVY nk  bg kat CIK AIEN......
!
!
!
!
!
!
V



Walaupun x seberapa nilainye tp CIK AIEN terharu sgt.. Bukan mudah MR NAVY nk bg something.. waktu dia bg  dia pakaikan kat CIK AIEN..  Bahagianya saat itu..

** syg..time kasih ek bg cyg rantai tu..cyg hargai sgt2.. cyg syg syg sgt2.. **
walau ape yg syg bg tu x seberapa tp bg cyg ianya amat bernilai..

...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...

21 Feb 2012

i FEEL aLONE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lonely.... im MRS lonely......... waaaaaaaaaaaa so lonely without my MR NAVY....

kenyataan yg pertama :- padan muka CIK MISI sb pg2 buta MR NAVY dh fn gerak suh ckp n dia xnak..nk tido last2 sedar tido MR NAVY da xda line........ waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Macam serba salah plak..MR NAVY suh nyanyi kat dia (walau suara sumbang bolehlah)mmg MR NAVY mcm tu nk g belayar tm pt xda line dia suh nyanyilah, ucap madah cintalah sb dia nk rakam..Nk wat pelepas rindu sb a week atau a month x dengar suara :'(

Tiba2 petang td sedih sgt sb x wat mcm tu kat MR NAVY...rasa serba salah sgt2...

** mintak2 MR NAVY n semua krew2 kapal selamat hendaknya..**




...: TERIMA KASIH DAUN KELADI..rajin singgah lagi :...